Tort cu ciocolata alba

de mihaelalalala in Torturi, 1 Apr 2014 | 3995 vizualizari

 

Un tort foarte bun si usor de facut pe care l-am pregatit de ziua mea, la implinirea celor 22 de primaveri. Am ales crema de ciocolata alba pentru ca este preferata mea :)

 

INGREDIENTE

BLAT:

  • 6 oua
  • 10 linguri faina
  • 10 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 1 pliculet praf de copt
  • 1 esenta de vanilie

CREMA:

  • 400 ml frisca lichida
  • 500 gr ciocolata alba
  • 1 conserva ananas

GLAZURA:

  • 100 gr ciocolata amara
  • 8 linguri de lapte
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata alba:

CREMA:

Punem frisca lichida la incalzit, dupa care adaugam ciocolata alba treptat pana se topeste, mai lasam un pic pe foc si apoi o dam la racit peste noapte in frigider sau o punem cateva ore la congelator.

BLAT:

Incepem prin a separa ouale, albusurile le batem bine pana se fac spuma dupa care adaugam zaharul trepatat si mixam pana obtinem o compozitie ca pt bezea. Galbenusurile le amestecam bine cu cele 4 linguri de ulei ca la maioneza, apoi le adaugam putin cate putin in albusurile spuma amestecand de jos in sus pentru a nu se lasa. Urmeaza sa punem faina (treptat) cu praful de copt si esenta de vanilie , amestecand foarte bine tot de jos in sus.

Tapetam tava cu hartie de copt, adaugam compozitia si o dam la cuptor (175°) pt 45 de minute aproximativ (faceti testul cu scobitoarea).

Scoatem crema de ciocolata alba de la frigider si o batem cu mixterul pana devine o crema pufoasa.

Lasam blatul sa se raceasca apoi il taiem in 3 parti. Insiropam primul blat cu compotul de ananas, adaugam o parte din crema si cateva bucatele de ananas. Procedem la fel si cu cel de-al doilea strat lasand putina crema si pentru exteriorul tortului. 

GLAZURA:

Punem cele opt linguri de lapte la incalzit si ciocolata amaruie rupta bucatele, o lasam sa se topeasca dupa care o dam la racit.

Pentru a decora tortul punem glazura de ciocolata racita intr-o punga facandu-i o mica gaura si incepem sa facem o spirala din centrul tortului pana spre exterior. Apoi cu o scobitoare vom face 4 linii incepand din mijlocul tortului spre exterior si 4 linii incepand din exterior spre interior (daca nu a-ti inteles luati-va dupa imagine sau decorati-l cum doriti dumneavoastra).

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

deyutzky 1

01.04.2014, 20:06

Bine ai venit! Frumos tort ai pregatit!

mihaelalalala 1

01.04.2014, 23:33

Multumesc fetelor,bine v-am gasit

anca_rm 1

02.04.2014, 08:19

Ce frumos tort ai facut Mihaela , bine ai venit

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort "Iepuras" cu mure si ciocolata (video)