Tort cu aroma de cafea si crema de portocale

de alilianaa in Torturi, 2 Ian 2017 | 3443 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 300 g zahar
  • 60 g cacao
  • un plic praf de copt ( in reteta originla era 5 g bicarbonat de sodiu)
  • sare
  • 150 ml apa fierbinte
  • 150 ml ulei
  • 2 linguri rom ( eu am pus esenta rom)
  • 150 g faina
  • 3 galbenusuri
  • 2 oua
  • 50 g lapte batut
  • 40 ml cafea fiarta si racita
  • Crema:
  • 500 ml suc de portocale proaspat
  • 8 linguri zahar
  • 3 galbenusuri
  • 2 linguri amidon
  • 50 unt + alte 50 g unt pentru finalul cremei
  • Ganache ciocolata alba:
  • 200 ml frisca lichida
  • 180 g ciocolata alba
  • Sirop:
  • 2 linguri zahar
  • 200 ml apa
  • esenta de cafea
  • Podoabe culinare:
  • stelute si buline colorate de zahar
  • ciocolata neagra topita
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu aroma de cafea si crema de portocale:

Blat:  Zaharul, cacaua, praful de copt se amesteca bine. Peste aceastea, se adauga apa fiarta, se omogenizeaza si se pune pe foc. Se lasa sa fiarba, dupa care se da la rece. Se adauga cafeaua si uleiul si se omogenizeaza compozitia. Se adauga faina si se incorporeaza bine, iar la final, ouale intregi si galbenusurile. Dupa ce au fost amestecate bine in aluat, se adauga laptele batut. Aluatul se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit pentru cca. 30-40 minute. Se incearca cu scobitoare. Este un blat de tort umed. 

Crema: sucul de la 5-6 portocale se stoarce bine.  Galbenusurile se amesteca cu zaharul foarte bine pana ce rezulta o crema, se adauga amidonul si se incorpozeaza bine, dupa care se toarna putin cate putin sucul de portocale pana la amestecare completa. Crema se pune pe foc si se fierbe. Cand este gata, se da de-o parte si se pune peste aceasta 50 g de unt. Se amesteca bine pana la incorporare completa. Se da la rece. La final, inainte de a pune crema pe foile de tort, crema se mixeaxa cu alte 50 g de unt (adus la temperatura camerei) pana rezulta o crema aerata.

Intr-o cratita, se pune frisca lichida la incalzit (fara a ajunge sa fiarba) si in aceasta se pune la topit ciocolata alba. Se omogenizeaza bine si se la rece. 

Siropul: 2 linguri de zahar se caramelizeaza , se adauga apa. La final, se pune esenta de cafea.

 Asamblare: Blatul se taie in trei. Pe fiecare foaie de tort insiropata, se pune crema de portocale si ciocolata alba pana la ultima foaie care se acopera cu crema de portocale in strat mai subtire, se acopera cu ciocolata alba. Se orneaza. 

TIPS-URI

1

Am adus oarece modificari retetei originale: in loc de rom, am pus esenta de rom, bicarbonatul de sodiu a fost inlocuit cu praf de copt, iaurtul cu lapte batut si cafeua solubila cu cafeaua pregatita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu aroma de cafea si crema de portocale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort mascarpone cu fructe de padure