Tort cu 2 creme ( 1)

de Lau in Torturi, 17 Noi 2011 | 4430 vizualizari

 

inspiratia gabi,am modificato putin(nu aveam tot ce imi trebuia in casa)

 

INGREDIENTE

  • 3 oua(erau cam mici)
  • 6 linguri de zahar
  • 6 linguri faina
  • 1 plic de ness
  • esenta de migdale
  • 1 varf cutit praf de copt
  • 1 varf cutit sare
  • capuccino preparat pentru insiropat
  • CREMA 1
  • 250 ml frisca
  • 1/2 plic gelatina
  • 50 g ciocolata alba
  • CREMA 2
  • 350 ml frisca
  • 200 ciocolata cu lapte
  • 1 plic gelatina
  • GLAZURA
  • 150 g ciocolata amaruie
  • 125 ml frisca
  • 1 lingurita unt
  • DECOR
  • alune macinate
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu 2 creme ( 1):

BLAT:-mixam ouale cu sarea si zaharul timp de 5 minute.Adaugam faina cernuta, praful de copt, plicul de ness, esenta si omogenizam usor. Tapetam o tava cu ulei si faina, turnam compozitia si nivelam. Dam la cuptor la foc mic cca 20-25 minute, sa treaca testul cu scobitoarea.

CREMA 1-mixam frisca bine (eu am adaugat si putina zeama de lamaie) Adaugam zahar dupa gust. Am topit ciocolata si am adaugat-o in compozitie. Gelatina hidratata in 3 linguri de apa si dizolvata pe baie de aburi am adaugat-o in compozitie. Omogenizam si o turnam intr-o tava detasabila tapetata cu folie alimentara. O dam la frigider

CREMA 2-150ml frisca turnam intr-o cratita, adaugam ciocolata cu lapte si punem pe foc. Amestecam continuu pana la topirea completa. Cand compozitia este fierbinte, dar focul oprit, adaugam gelatina hidratata in 5 linguri de apa. Amestecam pana la dizolvare si lasam la racit

Mixam restul de frisca si adaugam in compozitia racita, amestecam usor. Turnam peste crema de frisca, nivelam si dam la frigider cca 15 minute. Asezam deasupra blatul, presam putin, insiropam blatul cu capuccino si dam la rece 3 ore.

Rasturnam tortul pe un platou si desprindem folia usor

Pregatim glazura amestecand toate ingredientele si punem pe foc mic pana la dizolvarea completa

Lasam sa se raceasca putin si turnam peste tort,decoram cu alune

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu 2 creme ( 1)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Lau 1

18.11.2011, 07:59

fetelor va servesc cu mare drag

anomisana 1

18.11.2011, 14:38

Sufletisto, bun, bun; nu stiu cum, dar de la o vreme am devenit mare fan de ciocolata in prajituri. In orice caz, am venit sa gust putin si de la tine.

Lau 1

18.11.2011, 16:50

multumesc anomisana

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 10:37

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

pe 25.06 la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

ULTIMELE COMENTARII

Dafur

Dacă ești în căutarea unui colier din argint elegant și de calitate, merită să arunci o privire pe https://www.chanti.dk/p-halskaeder-i_soelv . Aici vei găsi o selecție variată de coliere din argint sterling autentic – de la modele simple și clasice până la modele moderne. CHANTI este sinonim cu calitate, prețuri corecte și un magazin online ușor de utilizat. Fie că este un cadou sau pentru tine – un colier din argint conferă fiecărei ținute o notă elegantă. Datorită livrării rapide și plății sigure, noua ta bijuterie preferată este la doar câteva clicuri distanță.

De ce purtam bijuterii?

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu bere bruna