Cand eram copil nu era usor sa tii o petrecere. Dar mama gasea intotdeauna resurse si ne incanta, pe mine si pe fratii mei, cu mancaruri delicioase si mult-iubitul "Cremes". Era si va ramane prajitura mea preferata. Astazi, de ziua mea, am incercat sa il imbrac intr-o haina noua, de sarbatoare. Sper sa va placa ceea ce a iesit.
Separi galbenusurile de albus.
Amesteci galbenusurile cu 200 g zahar si 4 plicuri de zahar vanilat, pana cand devin spumoase.
Adaugi amidonul si laptele, alternativ, amestecand bine astfel incat sa nu se formeze cocoloase.
Pui amestecul la fiert la foc mic si amesteci pana cand crema se ingroasa si devine spumoasa.
Stingi focul si bati albusurile spuma tare cu praful de sare, 100 g zahar si 1 plic de zahar vanilat.
Adaugi albusurile batute, cate o lingura, amestecand usor, de jos in sus, pana cand se incorporeaza complet. Faci acest lucru atata timp cat crema este calda!
Cu ajutorul formei pentru tort decupezi 2 cercuri din foile de cremes. Una dintre foi o asezi pe un platou si atasezi forma de toart.
Torni jumatate din crema peste foaie si o asezi pe cea de a doua , peste care torni si restul de crema. Lasi sa se raceasca in forma.
Cand crema s-a racit, indepartezi inelul formei de tort si decorezi cu frisca batuta, foaie sfaramata zi zahar pudra.
Servesti totul presarat cu multa iubire, alaturi de cei dragi.
1
copilarie
2
cremes