Tort Cioco-Porto

de Zamfira in Torturi, 6 Apr 2012 | 4348 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 200 g unt
  • 250 g zahar
  • 125 g faina
  • 1+1/2 praf de copt
  • zahar vanilat
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 3 pliculete capucino
  • 125 ml cafea tare
  • un praf de sare
  • Crema de cacao
  • 1 ciocolata amaruie
  • 500 ml frisca
  • 2 linguri zahar pudra
  • Crema de portocala
  • 3 portocale
  • 1 crema de vanilie (400 ml lapte)
  • 2 linguri zahar pudra
  • 1 gelatina
  • Décor:
  • glazura de ciocolata,
  • portocale (feliute de la cele 3 portocale de mai sus)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Cioco-Porto:

Blatul:

Se amesteca galbenusurile cu zaharul. Topim ciocolata impreuna cu untul, il punem peste galbenusuri. Adaugam treptat cafeaua, praful de capucino, faina, praful de copt si zaharul vanilat. In final adaugam albusurile batute cu un praf de sare. Punem aluatul intro-o tava de tort, tapetata cu hartie cerata. Timp de coacere 40 minute.

Crema de cacao:

Topim ciocolata si adaugam frisca lichida si-l punem la frigider pentru 15 minute, apoi batem frisca cu 2 linguri de zahar pudra. (daca folosim o ciocolata dulce, nu este nevoie de zahar pudra).

Crema de portocale:

Pregatim o crema de vanilie (am folosit crema la plic), adaugam coaja de la o portocala, 2 linguri de zahar pudra si 1 gelatina. Punem crema la rece pentru 10 minute.

Taiem blatul in 3 parti egale. Peste primul blat punem crema de ciocolata, apoi blatul, urmeaza crema de portocala si bucatele de portocale, apoi blatul final. Pastram putina crema de ciocolata pentru a unge tortul pe exterior.

Decorul: am facut modele cu o glazura de ciocolata si am ornat tortul cu feliute de portocale.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Cioco-Porto" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 850 lei
1699.99 lei
849.99 lei

Barista Max Espresso Machine

- 1100 lei
2799.99 lei
1699.99 lei

COMENTARII (22)

Lau 1

07.04.2012, 22:40

fain

jolygina 1

08.04.2012, 11:32

ce nume frumos

adry88 1

13.04.2012, 16:33

delicios

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema dubla de ciocolata