Tort cifra 8

de corina241 in Torturi, 31 Mai 2013 | 10388 vizualizari

 

Azi este ziua uneia dintre fiicele mele :) ,implineste 8 ani.I-am facut o prima bucurie,acest tort de care s-a bucurat foarte mult.La multi ani,My princess!!!!!!

 

INGREDIENTE

  • 10 oua
  • 10 linguri de ulei
  • 12 linguri de faina
  • miez de nuca
  • 1 lingura cacao
  • 1 praf de copt

Crema :

  • 350 ml frisca lichida
  • 500 g fructe de padure congelate
  • 1 lingurita miere

Decor:

  • 200 ml frisca lichida
  • 1 lingurita miere
  • 400 g capsuni proaspete
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cifra 8:


Blaturile le vom face in forma rotunda cu acea gaura in mijloc(vezi foto).Eu am improvizat punand un pahar peste hartia de copt,in mijloc,apoi am turnat blatul in forme.

Albusurile batute spuma cu zaharul pana obtinem acea bezea lucioasa.

Galbenusurile frecate cu uleiul si apoi vor fi incorporate in bezeaua de albusuri.

Faina,impreuna cu cacaoa si praful de copt sunt turnate in ploaie.

La sfarsit vom pune nuca pisata.

introducem la cuptor pentru 35-40 minute.

Crema: frisca lichida o vom bate cu mierea si fructele de padure,deja congelate.(vezi foto) si vom obtine o crema  mov

Blaturile le taiem si insiropam cu : Apa+zahar+esenta de rom.Apoi vom pune cate un strat de crema,apoi blat insiropat si tot asa pana la final.

Decoram cu 200 ml frisca lichida si 400 g capsuni proaspete.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cifra 8" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă de clătite cu Nutella și zmeură - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 12.07 la 08:02

Hotdog pizza - Cea mai savuroasă combinație de fast food la tine acasă

pe 12.07 la 07:33

Bruschete cu roșii și mozzarella - Rapide și delicioase

pe 11.07 la 07:36

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu caramel si ciocolata