Un desert fin, deosebit, delicios...va invit cu drag!
Blat:
Gogosele:
Crema de vanilie:
Decor:
Pentru coji, am ales reteta bucatareselor vesele, (multumesc), care mi s-a parut perfecta pentru tortul meu si nu m-am inselat.
Pentru blat, am pus apa impreuna cu uleiul pe foc, cand a dat un clocot, am turnat toata faina dintr-o data si am amestecat rapid cu un tel, apoi am dat cratita la rece sa se racoreasca aluatul.
Dupa cateva minute, am luat cratita de la rece si am pus ouale (sparte in prealabil intr-un bol), dupa fiecare ou am amestecat bine cu telul, pana ce s-a omogenizat perfect compozitia.
Aluatul rezultat l-am pus pe mijlocul unei foi de copt, asezate intr-o forma mare de tort cu inel detasabil( doar baza). Puteti pune aluatul cu o lingura sau cu mana, apoi ii dati forma dorita.
Am copt blatul timp de aproximativ 20 de minute, mai intai 15 minute la 180 de grade C, apoi am redus focul la 170 de grade C, pentru inca 6 minute.
Blatul l-am scos din tava si l-am racit putin, apoi l-am lasat prin alunecare direct pe un platou de tort.
Intre timp, am preparat in acelasi mod gogoselele, apoi le-am pus cu o lingura pe foaia de copt, cu spatiu intre ele si le-am copt.
Cand s-au racit gogosile, le-am decupat un capacel si le-am umplut cu crema de vanilie.
Daca nu doriti gogoselele puteti renunta, tortul este perfect si fara ele.
Am mixat frisca si am pus-o la rece.
Intre timp am preparat crema: puteti face acest lucru chiar inainte de a prepara blatul, pentru a avea timp sa se raceasca.
Laptele l-am pus intr-un vas, pe foc, sa se infierbante si in el am pus vanilia.
Am amestecat galbenusurile cu putin lapte din total, cu zaharul si faina, apoi am adaugat putin lapte cald si am amestecat bine cu un tel, am turnat totul in laptele fierbinte din vas si am lasat pe foc, sa devina o ciulama grosuta, sa dea cateva clocote.
Am tras vasul de pe foc si am pus untul bucati, am amestecat bine si apoi am racit crema.
Peste blat am pus crema, nu pana in margine, apoi am pus frisca cu posul si deasupra gogoselele umplute.
Tortul va sta la rece minim trei ore, inainte de a-l aduce la masa.
Deliiiiciiiios!