Tort caramel de ananas

de TVPaprika in Torturi, 19 Iun 2013 | 7235 vizualizari

 

O reteta delicioasa de Tort Caramel de ananas

 

INGREDIENTE

  • 1 buc. ananas
  • 80 gr zahăr brun
  • 180 gr zahăr tos
  • 200 gr unt
  • 3 ouă
  • 150 gr făină
  • 1 linguriță praf de copt
  • zeama și coaja răzuită a unei lămâi
  • un pic de sare
  • înghețată de vanilie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort caramel de ananas:

Topim 20-30 gr unt împreună cu 80 gr zahăr brun. O întindem uniform într-o formă de tort şi aşezăm feliile de ananas peste aceasta. Se freacă 180 gr unt cu 180 gr zahăr, până devine spumoasă, după care adăugăm cele 3 gălbenuşuri de ouă, coaja răzuită şi zeama de la lămâie.

În final încorporăm şi linguriţa de praf de copt amestecat cu 150 gr făină. Adăugăm un pic de sare la albuşurile de ouă, după care le batem până spuma devine tare şi o amestecăm cu grijă cu compoziţia de unt şi făină.

Toată această compoziţie o turnăm peste ananasul cu caramel, o egalizăm şi o coacem la 180 de grade aproximativ o oră. După ce s-a copt o răsturnăm pe un platou. La servire putem să-i mai adăugăm îngheţată de vanilie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort caramel de ananas" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (9)

Ligia Bxl 1

22.06.2013, 20:33

tare bine arata

susu 1

27.06.2013, 13:57

de cand il am si pasta pe lista, sute de retete, nu stiu cand le dovedesc pe toate, arata rumen si frumos din cazua zaharului caramelizat

DIANA B 1

20.12.2013, 09:00

Mmmmmmmmmmmmmmmmmmm , placeeeeeee

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

ieri la 17:57

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu piscoturi, mascarpone, ananas si zmeura