Tort caramel

de luminita20_2006 in Torturi, 1 Aug 2010 | 4747 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente blat:
  • 5 oua
  • 200 gr zahar pudra
  • 4 linguri apa rece
  • 100 gr faina
  • 2 plicuri budinca de caramel
  • 1 plic praf de copt
  • crema:
  • 10 linguri zahar
  • 200 ml lapte 
  • 250 ml frisca
  • 3 oua 
  • 1 lingura amidon alimentar
  • 10 gr gelatina
  • ornare:
  • pasta de zahar
  • pasta de lapte praf
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort caramel:

Blat: albusurile se bat spuma cu zaharul si apa rece. se adauga galbenusurile, apoi faina amestecata cu budinca si praful de copt. Se amesteca usor apoi se toarna totul intr-o tava tapetata cu hartie si se da la cuptor la foc mediu.35 min, Se face testul scobitorii. CREMA: se caramelizeaza zaharul. apoi se aduga laptele. Galbenusurile se amesteca cu amidonul, se toarna laprele peste galbenusuri apoi se pune iar la foc pana cand se ingroasa crema. Amestecati incontinuu!Gelatina se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj apoi cand sa ingrosat crema se ia de pe foc si se pune gelatina. Se lasa sa se raceasca crema. Se bat albusurile si frisca separat.Cand e rece crema se amesteca cu frisca si albusurile. Blatul se taie in trei se insiropeaza pe rand si se pune crema. Am ornat cu pasta de zahar si pasta de lapte praf

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

luminita20_2006 1

21.09.2010, 13:44

lacamioara cauta pe blogul meu la categoria ormanente acolo ai reteta

Ligia Bxl 1

14.01.2011, 00:32

vai ce frumos nu am mai vazut asa o frumusete pana acum bravo

gaby_gabytza 1

25.08.2011, 11:53

foarte frumos.Is pentru mine florile

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Tort de Anul Nou