Tort Ariel

de cec in Torturi, 11 Aug 2011 | 6370 vizualizari

 

Acest "Tort Ariel" l-am facut pentru o fetita care o indrageste pe mica sirena, sper sa ma fi incadrat in cerinte (sa fie multumita)

 

INGREDIENTE

  • blat pandispan
  • 5 oua
  • 150g zahar
  • 150g faina
  • zahar vanilat
  • blat negreasa (alba)
  • 3 oua
  • 120g zahar
  • 120ml ulei
  • 120ml apa
  • 165g faina
  • 6g praf copt
  • zahar vanilat
  • crema 1 (iaurt)
  • 350g iaurt
  • 250ml frisca
  • 1 plic gelatina
  • 8 linguri sirop de visine
  • 5 linguri zahar (dupa gust)
  • crema 2 (ganache)
  • 300g ciocolata
  • 250 ml frisca
  • sirop
  • 200g zahar
  • 500ml apa
  • esenta rom
  • coaja lamaie
  • visine
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Ariel:

Preparare Tort Ariel:

Blat pandispan

Am batut albusurile spuma, am adaugat zaharul si zaharul vanilat, apoi dupa ce am mixat bine am adaugat cate un galbenus mixand pt incorporare pana am adaugat toate galbenusurile. Am adaugat cate o lingura de faina amestecand usor cu lingura de lemn, am pus in tava de 28 cm tapetata cu hartie de copt si am dat la cuptor la foc potrivit

Blat

am facut jumatate cu cacao si jumatate alb

pt cel alb: am amestecat intr-un castron faina, praful de copt si cacaua. Am separat albusul de galbenus, albusul l-am batut spuma cu un praf sare, galbenusurile le-am frecat cu zaharul si zaharul vanilat, am adaugat uleiul putin cate putin formand o maioneza dulce, apoi am adaugat apa si am mixat. Am adaugat faina amestecata cu praful de copt si dupa ce am omogenizat bine am adaugat si albusul batut spuma amestecand usor pana la incorporare. Am pus in tava dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt si am copt la foc potrivit

Crema 1

Am pus la hidratat gelatina in 3 linguri de apa. Am amestecat iaurtul cu siropul si zaharul, am batut frisca. Am luat cateva linguri de iaurt si le-am amestecat cu gelatina topita pe baie de abur, apoi am adaugat-o intregii compozitii, am amestecat bine, am adaugat si frisca si am omogenizat compozitia

Crema 2

Am topit ciocolata pe baie de abur. Am batut frisca apoi am adaugat ciocolata topita mixand pt omagenizare

Sirop

Am caramelizat putin zaharul, am adaugat apa si dupa ce s-a topit bine zaharul am stins focul si am adaugat esenta de rom si coaja de lamaie. Am lasat sa se raceasca

Asamblare

Am taiat in 3 blatul rotund. Am pus pe platou blat, am insiropat am pus crema de iaurt, visine, blat, insiropat, crema ganache, si iar blat insiropat
iar pt papusica am decupat cercuri de diferite marimi din blatul negreasa si am procedat la fel (blat insiropar, crema....pana am terminat crema si cercurile de blat), am uns cu unt si am imbracat in pasta de zahar

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Ariel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Tom