Tort aperitiv in trei culori

de angyb in Aperitive / Garnituri, 13 Mar 2013 | 8776 vizualizari

 

Sursa de inspiratie Sidihttp://www.bucataras.ro/retete/tort-aperitiv-in-trei-culori-40687.html

 

INGREDIENTE

  • Aluatul portocaliu:
  • 2 oua
  • 2 linguri de ulei
  • 1 lingura de smantana
  • 2 linguri de faina
  • 1/3 lingurita praf de copt
  • 2 linguri pasta de gogosari
  • Aluatul galben:
  • 2 oua
  • 2 linguri de ulei
  • 1 lingura de smantana
  • 2 linguri de faina
  • 1/3 lingurita praf de copt
  • 4 linguri de cascaval razuit
  • Aluatul verde:
  • 2 oua
  • 2 lingura de ulei
  • 2 linguri de smanrtana
  • 2 linguri de faina
  • 1/3 lingurita praf de copt
  • 2 linguri de spanac fiert si tocat
  • Umplutura:
  • 200 g ricotta
  • 200 crema de branza
  • sare,vegeta
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort aperitiv in trei culori:

Pregatim 3 blaturi in acelasi mod doar ca difera ingredientul care da culoare.

Frecam galbenusurile cu ulei adaugam smantana, faina alba praful de copt si ingredientul care da culoarea blaturilor (cas, pasta de gogosari si spanac). Peste compozitiile obtinute se adauga albusurile batute spuma cu un praf de sare amestecand de jos in sus.

Coacem fiecare blat intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt in cuptorul preincalzit la 180 de grade aproximativ 15 minute pana cand se rumenesc.

Pentru crema amestecam ricotta cu crema de branza si le condimentam cu sare si vegeta dupa gust.

Asezam pe un platou blatul portocaliu, 1/2 din crema, blatul galben, restul de crema si desupra blatul verde.

Pofta buna!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort aperitiv in trei culori" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS5910X

- 500 lei
1799.99 lei
1299.99 lei

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (25)

angyb 1

13.03.2013, 17:38

mai ales ca de la tine a venit o asa bunatate cu care am incatat oaspeti

diana_k 1

14.03.2013, 08:58

Panacris 1

11.07.2016, 08:55

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigărui kebab cu lipii - Rețeta ingenioasă, plină de savoare

pe 12.11 la 10:06

Chec cu portocale - Deliciul aromat care te va cuceri

pe 11.11 la 11:02

Chifle cu brânză cheddar - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 10.11 la 10:50

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]