Tort aniversar

de robert_b in Torturi, 4 Iul 2014 | 3460 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 12 oua
  • 2 cani faina
  • 2 cani zahar
  • un varf sare
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu,stins cu zeama de lamaie
  • coaja de portocala;
  • Pentru crema:
  • 1 pachet margarina (unirea)
  • 1 l lapte
  • zahar;
  • 1/3 cana faina;
  • Pentru sirop:
  • 1 l apa
  • 2 sticlute esenta rom
  • zahar;
  • Pentru ornat:
  • frisca
  • ciocolata rasa (opt)
  • figurine din zahar.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort aniversar:

Pentru blat:Separi ouale,bati albusurile cu zaharul,iar galbenusurile cu sare.Dupa care se amesteca albusul batut spuma cu galbenusurile,faina ,bicarbonatul,si coaja de portocala.Se amesteca ,si se toarna amestecul rezultat intr-o tava tapetata cu ulei,Apoi se introduce la cuptor timp de 45-50 minute la foc mic.

Pentru crema:Se pune la foc mic laptele cu margarina pana ce se topeste margarina,se adauga zaharul,pudra de cacao si faina.Se amesteca pana ce se ingroasa.Se lasa la racit.

Pentru sirop:Se amesteca apa cu zaharul pana ce se dizolva,apoi se adauga esenta si se amesteca.

Asamblare:Se taie blatul in trei feli. Se insiropeaza fiecare felie .Se pune prima felie pe un platou,se intinde un strat de crema ,acest procedeu se foloseste pentru toate feliile.Se orneaza cu frisca ,ciocolata rasa si cu figurinele din zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort aniversar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata si crema de sampanie