Tort aniversar 2

de mirela0911 in Torturi, 13 Feb 2011 | 4772 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pt.blat:

  • 8 oua
  • 8 lg zahar
  • 16 lg faina
  • 1 praf de copt
  • 1 lgt esenta rom
  • 4-5 lg ulei
  • 2 lg apa

Pt.crema: 

  • 250 ml lapte rece
  • 50 ml smantana pt.frisca
  • 1 plic crema pt.prajituri  de cacao cu rom
  • 3 kiwi
  • sirop (apa+zahar+esenta rom)

Pt.decor:

  • 300 ml smantana pt.frisca
  • 2 lg zahar pudra
  • 1 intaritor frisca
  • kiwi
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort aniversar 2:

Se separa ouale. Albusurile se bat bine cu un praf de sare. Se adauga pe rand cate o lg de zahar, batand bine dupa fiecare. Se pun galbenusurile tot pe rand, dupa care se adauga 2 lg apa, esenta si uleiul batand bine. Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga in ploaie amestecand usor. Se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor pt. aproximativ 20-25 minute (test scobitoare).

Se pune smantana si laptele intr-un bol, se pune si praful de crema si se mixeaza la viteza mare pana cand se intareste.

Dupa ce s-a racit blatul se taie in 2 si se insiropeaza, se pune crema iar deasupra felii de kiwi. Se pune cel de-al doilea blat, se insiropeaza si se orneaza dupa preferinte. Eu am ornat cu frisca si kiwi si am scris cu ciocolata topita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort aniversar 2" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort Negresa de post