Tort Anca

de Ancutsa in Torturi, 7 Iul 2016 | 3475 vizualizari

 

Acesta e un tort pregatit acum ceva timp si care mi-a placut foarte mult, sper sa va placa si voua :)

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua;
  • 5 linguri de zahar;
  • 2 linguri de faina;
  • 6 linguri cu nuca;
  • un praf de copt;
  • un varf lingurita sare
  • Crema:
  • 1 pachet (200 g) unt 85% grasime;
  • 4 linguri de zahar;
  • 4 lingurite de cacao neagra;
  • Semintele de la o jumatate de pastaie de vanilie;
  • 2 lingurite de cafea.
  • Sirop:
  • apa 500 ml;
  • coaja de portocala (tinuta in zahar la borcan);
  • 4 linguri zahar.
  • Decor:
  • ciocolata neagra;
  • frisca lichida 200 ml;
  • bombonele decorative
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Anca:

Blatul:

Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga zaharul si se bat in continuare pana se intareste spuma. Se adauga treptat galbenusurile. Acum se adauga praful de copt, faina si nuca si amestecam cu o lingura de jos in sus, ca sa ramana pufoasa si aerata. Compozitia se asaza intr-o cratita rotunda, pe foaie de copt, si se da la cuptor 30 de minute.

Siropul:

Se pun la fiert apa cu zaharul si coaja de portoala, se fierbe cam 10 minute. Dupa ce s-au racit si blatul si siropul, taiem blatul in trei si il insiropam.

Crema de unt:

Batem cu mixerul untul cu zaharul pana cand nu se mai simte zaharul, apoi adaugam si semintele de vanilie, cacaoa si cafeaua si amestecam bine. Acum se poate asambla tortul, adaugand crema de unt. Pastram o lingura de crema pentru decor.

Decorul:

Frisca lichida se bate cu mixerul pana se intareste.

Se topeste ciocolata neagra pe baie de abur sau la ‘chocolate fondue’. Se imbraca tortul pe deasupra cu ciocolata topita, iar pe laterale cu frisca.

Se decoreaza cu flori de crema si frisca si bombonele colorate.

Pofta Buna!

Daca v-a placut reteta mea, o gasiti si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2015/06/tort-anca-2015.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Anca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

Gherca Daniela 1

08.07.2016, 08:57

ce bun trebuie sa fie!

AndrutzaP 1

08.07.2016, 09:53

Ancutsa 1

11.07.2016, 17:55

Va multumesc frumos!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Diplomat Dr.Oetker