Tort Anabel

de delia64 in Torturi, 30 Ian 2013 | 3069 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blatul
  • 6 oua
  • 6 linguri ulei
  • 6 linguri apa
  • 150 g zahar pudra
  • 150 g nuca macinata
  • 75 g faina
  • 1 zahar vanilat
  • 1 praf de copt
  • Crema
  • 150 g zahar pudra
  • 200 g unt
  • 3 linguri ness
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Anabel:

Blatul

Se bat albusurile spuma cu zahar, se adauga pe rand galbenusurile, apa, zaharul vanilat, nuca si faina in care se pune praful de copt.

Se tapeteaza o forma pentru tort cu hartie de copt, adaugam compozitia de mai sus la cuptor, la o  temperatura de 180 de grade.

Facem testul cu scobitoarea.

Lasam sa se raceasca in tava, scoatem blatul si-l taiem in trei parti.

Crema

Amestecam untul la temperatura camerei cu zaharul pudra si adaugam nessul.

Montam tortul astfel:

- pe un platou intins asezam prima parte din blat, crema

- a doua parte, din nou crema 

- procedam la fel si cu ultima parte

Deasupra ornam cu crema si optional presaram nuca de cocos.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Anabel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

pe 18.01 la 10:02

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort de cappucino si ciocolata alba