Tort Amandina

de -Licurici- in Torturi, 6 Ian 2016 | 6702 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Un blat de tort, reteta bucataras.ro/retete/blat-de-tort-75159.html;
  • Crema:
  • 5 galbenusuri;
  • 8 linguri de zahar pudra,
  • 3 linguri cacao,
  • 250 g margarina savoare de unt Rama,
  • esenta de rom;
  • Sirop:
  • o cana de zahar,
  • o cana de apa,
  • esenta de rom,
  • o lingura de ness;
  • Glazura:
  • 150 g ciocolata neagra,
  • 150ml frisca lichida.
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Amandina:

  1. Pentru crema, am topit margarina si am mixat-o bine cu 4 linguri de zahar, pana s-a facut spuma. Am amestecat cu mixerul, pe bain-marie, galbenusurile cu restul de zahar, pana si-au dublat volumul, cam 10 min. Apoi am luat de pe foc si am adaugat esenta de rom si cacao. Am amestecat crema de galbenusuri cu spuma de margarina, apoi am lasat-o putin la rece.
  2. Pentru sirop, am caramelizat zaharul, apoi am adaugat apa, putin cate putin, romul si nesul (l-am frecat cu putin zahar, apoi l-am pus).
  3. Pentru glazura, am rupt ciocolata in bucati mici si am pus-o pe foc impreuna cu frisca lichida. Am amestecat pana s-a topit ciocolata, apoi am lasat-o la racit, pana am asamblat tortul.
  4. Am taiat blatul in doua, l-am insiropat, am pus crema (am oprit putina crema pentru decor), al doilea blat, insiropat si el, glazura si l-am ornat cu crema oprita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Amandina" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Hotdog la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 12.09 la 16:13

Prăjitură cu mere - Fragedă și delicioasă

pe 12.09 la 15:29

Brioșe cu broccoli și brânză - Rețeta baby-friendly și gustoasă

pe 12.09 la 10:51

Chec cu banane și nectarine - Deliciu aromat și fraged

pe 11.09 la 08:44

Frigănele cu mere caramelizate - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 10.09 la 08:05

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort amandina