Ieri nepotica mea a implinit frumoasa varsta de 13 ani. Desi doar ce a terminat clasa a sasea, este o decoratoare desavarsita a prajiturilor ( imi calca pe urme :D :)) )
Va expun aici tortul pe care chiar ea l-a realizat, e pacat de munca ei sa nu fie vazut si admirat.
La Multi Ani, Aditzu meu ! :-* A fost delicios tortul tau si extrem de racoritor!
Blatul :
Se bat albusurile spuma cu zaharul, apoi se adauga pe rand galbenusurile, uleiul, faina si praful de copt. Se coace in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina, cca. 45-50 minute, la foc potrivit. Se lasa sa se raceasca si se taie la jumatate, obtinand doua blaturi.
Crema :
Pregatim crema cum scrie pe pachet, cu mentiunea ca la 3 pachete cu budinca folosim lapte mai putin decat e specificat pe ambalaj ( cam pentru 2 pachete, adica un litru ). Racim budinca si adaugam un pachet de unt frecat spuma.
Asamblare:
Intre cele doua blaturi insiropate cu sirop de caramel ( caramelizam 6 linguri cu zahar, apoi adaugam un 750 ml cu apa si lasam pe foc, pana se topeste zaharul, apoi adaugam o fiola cu esenta de rom ) punem crema obtinuta, iar deasupra ornam cu frisca si multe fructe, dupa preferinte.