Tort '23'

de Dana_Retetegg in Torturi, 22 Noi 2010 | 4503 vizualizari

 

Tortul acesta este unul deosebit ... este tortul pe care l-am pregatit de ziua mea :). Tocmai de aceea l-am si numit Tort "23".

 

INGREDIENTE

  • un blat pentru tort
  • 500 gr frisca lichida
  • 500 gr visine congelate
  • 10-12 capsuni
  • zahar pudra
  • esenta de vanilie
  • zahar vanilat
  • 200 ml apa
  • coaja de lamaie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort '23':

Prima data m-am ocupat de sirop pe care l-am realizat din apa, cateva linguri zahar pudra, coaja de lamaie, zahar vanilat si esenta de vanilie. L-am tinut pe foc pana s-a topit zaharul, apoi l-am pus deoparte sa se raceasca.

Frisca lichida am amestecat-o 5 minute cu mixerul pana a devenit consistenta.

Visinele congelate le-am pus intr-un bol si peste ele am adaugat zahar pudra. Le-am lasat in bol cu zaharul aproximativ 20 de minute.

Cand s-a racit siropul am inceput operatiunea "asamblare".

Am pus prima felie de blat pe un platou, am insiropat, am adaugat frisca si visine. La fel am procedat si cu felia a doua. Ultima felie de blat am insiropat-o, am intins uniform frisca deasupra si am acoperit cu frisca si marginile.

Am decorat cu visine, capsuni, frisca si am lasat tortul in frigider cam 3 ore pana cand l-am servit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort '23'" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu cremă de Coca-Cola