Tochitura moldoveneasca a la Vladut

de Miha in Porc, 23 Mai 2010 | 18376 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • ceafa de porc
  • pulpa de porc
  • piept de porc
  • piept de pui
  • carnaciori proaspeti
  • 2 pahare vin alb
  • 1 pahar suc de rosii
  • sare si piper
  • cimbru
  • usturoi
  • mamaliguta
  • branza telemea
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tochitura moldoveneasca a la Vladut:

Eu aveam o alta reteta de preparare a tochiturii moldovenesti, dar daca Vladut asa a zis...asa am facut. :)))

Carnea se taie cuburi si se pune la prajit in cateva linguri de ulei. Cand incepe sa se rumeneasca se adauga vinul, se acopera cu un capac si se fierbe la foc mic cateva minute, pana incepe sa scada.

Usturoiul se toaca marunt, apoi se amesteca sare, piper, cimbru si sucul de rosii. Se toarna peste carne si se uniformizeaza. Daca mai este necesar, in timpul fierberii se mai poate adauga putin vin.

Se fierbe la foc mic in continuare, pana scade tot lichidul si carnea incepe sa se rumeneasca.

Se serveste cald, cu mamaliguta presarata cu telemea si oua ochiuri.

Din cand in cand se "stropeste" cu vinul ramas in sticla. :)))

Daca ti-a placut reteta noastra "Tochitura moldoveneasca a la Vladut" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

Miha 1

24.10.2010, 14:18

Toata carnea (ceafa de porc, pulpa de porc, piept de porc, piept de pui,carnaciori proaspeti) se taie cubulete.

DIANA B 1

29.05.2011, 09:56

Si mai bun

babi5 1

14.12.2014, 19:28

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

pe 07.02 la 17:14

Plăcintă cu iaurt și afine - Desert rapid și delicios

pe 07.02 la 16:05

Tartă savuroasă cu legume și brânză de capră – Rețetă rapidă și ușoară

pe 07.02 la 10:59

Salată de crudități cu fistic - Gustoasă și hrănitoare

pe 06.02 la 19:55

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov - Rețeta rapidă și sănătoasă

pe 06.02 la 14:14

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
"Friptura" de porc