Tochitura de pui cu mamaliguta

de Dana Cristea - pusikmea in Pui, 27 Oct 2011 | 28545 vizualizari

 

Tochitura este una dintre mancarurile preferate ale sotului meu, asa ca o fac foarte des si de fiecare data nu mai ramane nimic :) Intodeauna adaptez retele dupa bunul nostru plac, deci este posibil ca unii dintre voi sa nu o faceti ca mine.

 

INGREDIENTE

  • pentru mamaliguta:
  • malai
  • apa
  • sare
  • unt
  • cascaval
  • pentru tochitura:
  • 500 g pipote cu inimi
  • 500 g ficatei
  • 500 g piept de pui
  • 500 g carnaciori oltenesti
  • 3 capatani de usturoi
  • 2 linguri de faina optional
  • 2 ardei rosii
  • 1 kg rosii proaspete sau 1 borcan de bulion
  • marar
  • patrunjel
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tochitura de pui cu mamaliguta:

Pregatim tochitura:

Spalam si curatam pipotele, inimile, ficatelul si pieptul de pui, dupa care le punem la fiert in apa rece cu putina sare, lasam sa dea in cateva clocote, dupa care intr-o tigaie mai inalta punem putin ulei siprajim carnaciorii taiati, dupa care adaugam usturoiul taiat feliute subtiri, ardeiul taiat cubulete si lasam sa se caleasca usor, adaugam apoi rosiile proaspete sau bulionul si punem pipotele, inimile, ficateii si pieptul de pui peste sosul format, completam cu apa in care au fiert si lasam sa fiarba impreuna pana au fiert toate si scade apa, astfel formandu-se un sos destul de consistent, in cazul in care sosul nu este de consistenta dorita, vom pune peste sos 2 linguri de faina pe care le amestecam cu putina apa si lasam sa fiarba cel putin 10 minute. La sfarsit condimentam cu sare si piper si asezonam cu patrunjel si marar tocat fin. Sunt persoane care mananca tochitura cu mamaliguta, ou ochi si branza rasa deasupra, insa noi o preferam simpla.

Pregatim si mamaliguta:

Punem apa cu sare intr-un tuci si lasam sa dea in clocot, apoi luam cu mana mala si punem deasupra si lasam sa dea un clocot, dupa care turnam direct cu punga mestecand continuu cu un facalete sau o lingura de lemn pana se ingroasa si o lasam sa fiarba bine dupa care adaugam 1-2 linguri de unt si cascaval ras, dupa care o rasturnam pe un platou.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tochitura de pui cu mamaliguta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Piept de pui cu migdale, ananas si kiwi