Tochitura ca la Mama acasa

de Dya Daniela Andrei in Porc, 30 Apr 2011 | 9402 vizualizari

 

Asa imi place cel mai mult sa o gatesc! Este absolut grozava alaturi de un mujdei zdravan de usturoi si de un paharel cu vin rosu! sau doua,,,, :D

 

INGREDIENTE

Avem nevoie de :

  • 1 kg carne de porc, 
  • cartofi pentru prajit, 
  • mamaliguta 
  • mujdei de usturoi
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tochitura ca la Mama acasa:

 

Mod de preparare:

Carnea, spalata si taiata cuburi potrivit de mari, o punem la prajit intr-o tigaie (mai inalta) cu putin ulei si cu 2 pahare cu apa. Lasam carnea sa fiarba pana cand apa scade in totalitate si ramane doar grasimea

(daca este necesar, carnea nu e patrunsa, mai adaugam un pahar cu apa).

Cand s-a rumenit frumos, asezam carnea pe un platou si o servim cu mamaliguta, cartofi prajiti si mujedei de usturoi.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Cartofii prajiti sint gustosi si crocanti daca inainte de a-i pune in grasime foarte incinsa, se sterg de apa cu un servet.

2

Cartofii fierti in coaja, dar si cei copti, pot deveni deosebit de gustosi daca ii taiem in jumatati pe lung cit sint inca fierbinti si punem pe fiecare bucata cite o jumatate lingurita de unt si o jumatate lingurita pasta de rosii.

3

cartofii incoltiti la lumina formeaza o substanta toxica - solanina fapt pentru care nu sunt recomandati consumului

4

cartofii  nu se tin taiati in apa, deoarece se dizolva substantele albuminoide care au proprietatea de a tine cartofii intregi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tochitura ca la Mama acasa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocanita cu porc si cartofi