Tochitura ca la Mama acasa

de Dya Daniela Andrei in Porc, 30 Apr 2011 | 9181 vizualizari

 

Asa imi place cel mai mult sa o gatesc! Este absolut grozava alaturi de un mujdei zdravan de usturoi si de un paharel cu vin rosu! sau doua,,,, :D

 

INGREDIENTE

Avem nevoie de :

  • 1 kg carne de porc, 
  • cartofi pentru prajit, 
  • mamaliguta 
  • mujdei de usturoi
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tochitura ca la Mama acasa:

 

Mod de preparare:

Carnea, spalata si taiata cuburi potrivit de mari, o punem la prajit intr-o tigaie (mai inalta) cu putin ulei si cu 2 pahare cu apa. Lasam carnea sa fiarba pana cand apa scade in totalitate si ramane doar grasimea

(daca este necesar, carnea nu e patrunsa, mai adaugam un pahar cu apa).

Cand s-a rumenit frumos, asezam carnea pe un platou si o servim cu mamaliguta, cartofi prajiti si mujedei de usturoi.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Cartofii prajiti sint gustosi si crocanti daca inainte de a-i pune in grasime foarte incinsa, se sterg de apa cu un servet.

2

Cartofii fierti in coaja, dar si cei copti, pot deveni deosebit de gustosi daca ii taiem in jumatati pe lung cit sint inca fierbinti si punem pe fiecare bucata cite o jumatate lingurita de unt si o jumatate lingurita pasta de rosii.

3

cartofii incoltiti la lumina formeaza o substanta toxica - solanina fapt pentru care nu sunt recomandati consumului

4

cartofii  nu se tin taiati in apa, deoarece se dizolva substantele albuminoide care au proprietatea de a tine cartofii intregi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tochitura ca la Mama acasa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tochitura ardeleneasca