Tocanita picanta cu pui si ciuperci

de aalliinnaa07 in Mancaruri cu carne, 10 Dec 2013 | 4859 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 ciocanele de pui
  • 200-300 g ciuperci
  • 1 ardei gras
  • 1 ceapa mare
  • 3 catei de usturoi
  • 3-4 linguri ulei
  • 100 ml smantana
  • 1 lingurita rasa de curry
  • 1 lingurita boia
  • piper
  • sare
  • 3 linguri faina
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita picanta cu pui si ciuperci:

Carnea de pui o punem la fiert in apa cu putina sare timp de 30 de minute.

Intre timp tocam marunt ceapa, ardeiul si cateii de usturoi. Ciupercile le spalam si le curatam de coaja, la fel si coditele de la ele si le taiem felii. Dupa ce s-a fiert carnea o scoatem si o lasam sa se raceasca, apoi o taiem cubulete.

Intr-o cratita punem ardeiul, ceapa si usturoiul la calit 2-3 minute, apoi adaugam supa in care a fiert carnea ( eu am avut 1.5 L.) , ciupercile si le lasam sa fiarba 15 minute.

Smantana am amestecat-o cu curry si boia. Dupa ce s-au fiert ciupercile adaugam smantana si carnea de pui taiata cubulete. Faina o amestecam cu putina apa si o adaugam in tocanita pentru a se ingrosa sosul. La sfarsit adaugam sare si piper dupa gust si curry daca va place mai picanta mancarea si o mai lasam sa dea 2-3 clocote dupa care oprim focul.

Dupa ce am oprit focul am adaugat  mararul tocat marunt.

 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita picanta cu pui si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

ieri la 17:57

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocanita din carne de vitel