Tocanita mea de vitel a capatat noi arome si gusturi cu ajutorul condimentelor orientale .Sunt condimente orientale care-mi plac si le-am adoptat imediat . Probabil si pentru ca am facut cunostinta cu ele direct in tara lor de origine . Printre preferatele mele sunt Zaatarul [ aici informatii :https://www.paradisulverde.com/blog/zatar-condimetul-care-trezeste-mintea-si-intareste-corpul/]si ras el hanout[ aici informatii : https://www.reteteleluiradu.ro/ras-el-hanout-un-surprinzator-amestec-de-condimente/ ]
Aceste amestecuri de condimente sunt bine echilibrate si benefice pentru sanatate .
Pentru aceasta retetea m-am inspirat de la chef Yotam Ottolenghi . Bineinteles ca el a folosit in loc de patrunjel coriandru verde . Eu ma retragspre patrunjel in acest caz :D
1
Ceapa se taie cubulete. Nu este necesar sa fie taiata prea marunt . La fierberea indelungata ceapa se va ,, topi " si va forma un sos gustos .
2
Intrebat la ce foloseste ras el hanout , chef Hadad a raspuns: ,, La tot "