Tocanita de vitel

de La Ancuta in Vita, 1 Aug 2011 | 5366 vizualizari

 

Pentru astazi am pregatit o mancare simpla, dar gustoasa. Eu sunt un mare fan al carnii de vitel, dar din pacate o gasesc destul de rar.

 

INGREDIENTE

  • 400 g carne de vitel
  • 3 cepe
  • 2 ardei
  • 3 rosii
  • 1 lingura bulion
  • sare, piper
  • 1 frunza de dafin
  • cimbru
  • 2-3 linguri ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de vitel:

Curatam ceapa si o taiem marunt. Intr-o cratita incingem uleiul impreuna cu 3 linguri de apa. Adaugam ceapa si lasam cateva minute, pana se inmoaie. Adaugam apoi ardeiul taiat cubulete si mai lasam 1 minut.

Carnea o taiem bucati potrivite si o punem peste ceapa si ardei. Amestecam de cateva ori, pana isi schimba putin culoarea.

Adaugam rosiile taiate marunt, frunza de dafin si apa cat sa acopere carnea. Punem capacul si lasam sa fiarba la foc potrivit 15-20 de minute.

Descoperim oala si adaugam bulionul si cimbrul tocat marunt. Lasam sa mai fiarba pana scade sosul si ajunge la consistenta dorita. Potrivim apoi de sare si piper si stingem focul.

Servim calda, cu garnitura preferata. Noi am mancat cu paste si salata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de vitel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

pe 07.02 la 17:14

Plăcintă cu iaurt și afine - Desert rapid și delicios

pe 07.02 la 16:05

Tartă savuroasă cu legume și brânză de capră – Rețetă rapidă și ușoară

pe 07.02 la 10:59

Salată de crudități cu fistic - Gustoasă și hrănitoare

pe 06.02 la 19:55

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov - Rețeta rapidă și sănătoasă

pe 06.02 la 14:14

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Vitel stroganoff cu orez basmati