Tocanita de tap cu garnitura de quinoa

de Bucataras Diana in Mancaruri cu carne, 20 Noi 2016 | 3560 vizualizari

 

O tocanita aromata...

 

INGREDIENTE

  • 900 gr carne tap cu os
  • 2 fire praz
  • 1 ceapa mica rosie
  • 4 ardei
  • 1/4 fenicul
  • 200 gr ciuperci brune
  • chimen
  • cardamom
  • 1/2 mar
  • 1 cescuta vin alb demisec
  • 200 g quinoa
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de tap cu garnitura de quinoa:

 

 

Spalam carnea si o punem la fiert. Spumuim si adaugam sare. Lasam sa fiarba pana se desprinde de pe oase, completand cu apa calda cand scade. Intre timp pregatim legumele: taiem prazul rondele, ceapa, ardeiul, feniculul si marul cubulete, ciupercile felii. Cand este fiarta carnea, o scoatem din supa, o lasam sa se racoreasca si o taiem cuburi. Supa o pastram. Punem prazul si ceapa la calit in ulei incins, lasam 2-3 minute si adaugam un polonic de supa in care a fiert carnea, ardeii, ciupercile si feniculul. Dupa cca. 5 minute, adaugam carnea si 1/2 lingurita chimen, acoperim cu supa si lasam sa fiarba la foc mic. Cand sunt aproape fierte legumele, asezonam cu sare si cardamom si punem marul. La sfarsit adaugam vinul,mai lasam sa dea cateva clocote si oprim focul.Clatim quinoa cu apa rece si o punem la fiert cu frunze de dafin pentru 20 de minute. Servim cat mai calda.

TIPS-URI

1

ca sa fiarba mai repede, puneti o lingura de inox in oala in care fierbe carnea.

2

daca va ramane supa, se poate congela.

3

se poate folosi carne de vita in loc de carne de tap

4

chimenul este bun pentru cei care au probleme la stomac din cauza cepei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de tap cu garnitura de quinoa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Bunica 1

20.11.2016, 12:27

Tocanăăăăăăăăăăăăă bunăăăă!Fără garnitură)))

Constelatialeu 1

20.11.2016, 14:09

ce-ai avut cu bietul tap sa-i dai ghionoaie din aia?)

Gherca Daniela 1

20.11.2016, 15:20

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de pui (papricas de pui)