Tocanita de pui cu lapte

de mihaelar63 in Pui, 25 Noi 2019 | 6773 vizualizari

 

Marfa proaspata de la soacra !!! Un pui dolofan si galben de gras. Si Hagi Tudose ar fi fost multumit de el. Abia  am asteptat eu ocazia asta sa mananc pui necongelat. Mi-am dorit sa fac tocana cu ingroseala de faina si lapte, asa cum facea mamica mea.

 

INGREDIENTE

  • 1/2 pui de tara -necongelat -proaspat
  • 2 cepe
  • 1 lingura untura proaspata de porc
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei iute rosu
  • 1 lingura pasta ardei
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 500 ml lapte
  • 2-3 linguri faina alba
  • sare
  • piper negru macinat proaspat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de pui cu lapte:

  1. Ceapa si ardeiul se curata, se spala si se toaca marunt.
  2. Puiul se spala, se portioneaza si se pune la prajit in untura. Sarati.
  3. O lingura de untura va fi suficienta , puiul gras va mai elibera si el grasime .
  4. Cand puiul incepe sa se albeasca se trage intr-o parte a cratitei .
  5. In ceialalta parte se pune la prajit ceapa si ardeiul .
  6. Adugati pasta de ardei si putina apa .
  7. Fierbeti la foc domol sub capac 30 minute .
  8. Incercati carnea si daca este patrunsa se pune deasupra o ingrosala din faina amestecata cu lapte .
  9. Daca sosul este inca prea lichid . Lasati sa scada prin fierbere fara capac .
  10. Piparati .Adugati din belsug patrunjel verde tocat .
  11. Intodeauna langa aceasta tocanita  de pui cu lapte aveam ardei iute .
  12. Aceasta tocanita poate fi servita cu mamaligute sau paste fainoase .
  13. Noi am avut paste fainoase de calitate .
  14. Pofta buna
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de pui cu lapte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Varza dulce cu carne de pui - O mancare gustoasa si usoara