Cand ma gandesc la o mancare traditionala de iarna intotdeauna ma gandesc la o tocanita cu carne de porc si cartofi. Nu e greu de facut si trebuie doar sa adaugi ingredientele pe rand, pentru ca au timpi diferti de gatire.
Reteta video pas cu pas o gasesti mai sus.
Taie ceapa cubulete;
Pune ulei intr-o cratita si caleste ceapa;
Toaca usturoiul si pune-l si pe-acesta;
Asezoneaza cu sare si piper;
Adauga carnea taiata cubulete;
Adauga boia si cimbru;
Adauga vinul si lasa sa se reduca;
Acopera cu apa si pune capacul;
Adauga maslinele;
Taie cartofii si morcovii cuburi;
Cand carnea este gatita pe jumatate, adauga cartofii (dupa cca o jumatate de ora);
Dupa alte 20 de min, adauga morcovii;
Dupa alte 10 min, taie ardeii cuburi si adauga-i;
De-ndata ce-a fiert totul, adauga rosiile si lasa sa se inchege;
La final presara patrunjel tocat deasupra.