Tocanita de porc cu cartofi

de AlexTeacher in Porc, 1 Feb 2018 | 12477 vizualizari

 

Cand ma gandesc la o mancare traditionala de iarna intotdeauna ma gandesc la o tocanita cu carne de porc si cartofi. Nu e greu de facut si trebuie doar sa adaugi ingredientele pe rand, pentru ca au timpi diferti de gatire. 
Reteta video pas cu pas o gasesti mai sus. 

 

INGREDIENTE

  • Ceafa de porc – 500 g
  • Cartofi albi – 500 g
  • Mix de masline cu samburi – 150 g
  • Ceapa – 2 buc
  • Morcovi – 2 buc
  • Ardei kapia – 2 buc
  • Usturoi – 4 catei
  • Boia – 1 lingurita
  • Cimbru proaspat – 2-3 crengute
  • Vin rosu demisec – 50 ml
  • Patrunjel proaspat – 1 legatura
  • Ulei – 30 ml
  • Sos de rosii – 300 ml
  • zahar – 1 lingurita
  • apa 1 L
  • Sare, piper – dupa gust
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de porc cu cartofi:

Taie ceapa cubulete;

Pune ulei intr-o cratita si caleste ceapa;

Toaca usturoiul si pune-l si pe-acesta;

Asezoneaza cu sare si piper;

Adauga  carnea taiata cubulete;

Adauga boia si cimbru;

Adauga vinul si lasa sa se reduca;

Acopera cu apa si pune capacul;

Adauga maslinele;

Taie cartofii si morcovii cuburi;

Cand carnea este gatita pe jumatate, adauga cartofii (dupa cca o jumatate de ora);

Dupa alte 20 de min, adauga morcovii;

Dupa alte 10 min, taie ardeii cuburi si adauga-i;

       De-ndata ce-a fiert totul, adauga rosiile si lasa sa se inchege;

       La final presara patrunjel tocat deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de porc cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Coronita de porc cu cartofi la cuptor