Tocanita de pipote

de iulianatanase in Pui, 26 Oct 2010 | 6865 vizualizari

 

Tocmai ma uitasem la o reteta de gulas unguresc facut cu carne de vita,parea bun de tot... dar cum eu aveam planificat sa gatesc pipote le-am combinat ,cu mici modificari pe ici pe colo ,si a iesit o reteta minunata.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr. de pipote
  • 1 ceapa mare
  • 1/2 de ardei iute(dar iute sa fie,daca nu il puneti tot)
  • 1 lingura boia de ardei dulce
  • 1/2 ardei gras(vezi vedea ca in toate retele folosesc 1/2 de ardei pt. ca aici sunt enormi)
  • 1morcov maricel
  • 1 cartof mare
  • 100 ml.ulei
  • 1 lingura plina concentrat de tomate
  • 1 lingurita amidon de porumb
  • sos worcester
  • sos de soia
  • piper,sare
  • 1 foaie de dafin
  • putin cimbru
  • 2-3 catei de usturoi
  • patrunjel tocat la sfarsit
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de pipote:

Eu aveam pipotele inghetate si asa ca le-am pus cu putin delicat in oala cu presiune,cu apa numai cat sa le acopere.Le-am fiert cca.20 min.In timp ce fierbeau ,am curatat ceapa si morcovul,le-am taiat ,ceapa solzisori,iar morcovul l-am dat pe razatoare si le-am pus la calit impreuna cu uleiul,foaia de dafin,boiaua de ardei dulce,ardeiul  iute taiat fin, cimbru,putina sare si sosul de soiasi worcester.Cand s-au inmuiat bine am adaugat si ardeiul taiat feliute subtiri si le-am lasat impreuna la calit.

Intre timp ,scoatem din oala cu presiune pipotele,le punem in cratita cu legumele,adaugam cartoful taiat cubulete si turnam apa calda in care le-am fiert pana la nivelul cartofilor.Lasam sa fiarba la foc mic,acoperit cu capac pana cand mai scade sosul si sunt toate legumele bine fierte.Gustam de sare si piper,adaugam usturoiul tocat sau taiat ,lingura de sos tomat si amestecam ca sa se dizolve bine sosul de rosii.lasam sa dea 2-3 clocote.

Daca sosul vi se pare cam lichid, intr-o cescuta amestecati putin amidon de porumb (maizena)cu 2 linguri de apa rece si turnati in sos.Maizena va lega sosul si nu are nevoie de timp indelungat pentru coacere ca si faina .Cand sosul s-a ingrosat e gata.Adaugati patrunjel tocat si serviti cu mamaliguta calda.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de pipote" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de pipote