Curatati ceapa si taiati-o pestisori, impreuna cu bucata de praz. Morcovul curatat taiati-l feliute subtiri, ardeiul gras fasiute, iar patrunjelul tocati-l marunt. Am pus carnea in vasul de gatit, din MENU am setat programul FRY, am selectat 10 minute din COOKING TIME si am apasat butonul START. Am amestecat ocazional carnea, ca sa se prajeasca pe toate partile.
Am adaugat peste carne morcovul, ceapa, prazul si ardeii si 350 ml apa. Din MENU am setat programul STEW, iar din COOKING TIME 2 ore. Am inchis capacul si am apasat START.
Curatati cartofii, spalati-i si taiati-i cubulete potrivite, iar la incheierea programului, adaugati-i in tocanita. Din MENU selectam din nou STEW si din COOKING TIME 1 ora si 30 de minute. Inchidem capacul si apasam START.
Cine doreste sa fie mai picanta tocanita poate adauga 3-4 feliute de ardei iute. Cu jumatate de ora inainte de incetarea programului, adaugati sare, piper, restul condimentelor, foi de dafin si inchideti din nou capacul. Intr-un castronel desfaceti faina cu ketchup (pasta de tomate) si putina apa. Cu aproximativ 10 minute inainte de terminarea programului, adaugati totul in tocanita, dregeti gustul – cine vrea, poate adauga o lingurita de zahar si o lingura de otet. Eu asa procedez, dar unii nu agreeaza ideea.
Tocanita a fost nemaipomenita, nu s-a lipit sosul, carnea a fost frageda si am servit-o cu mamaliguta si presarata cu patrunjel tocat. Pofta buna.