Tocanita de legume

de COSTEO in Mancaruri de post, 15 Apr 2013 | 5135 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 7 cepe mari
  • 3 dovlecei
  • 2 vinete
  • 600 g ciuperci (de cultura sau padure)
  • 1 vanata
  • 3 ardei grasi(verde si rosu)sau ardei copti
  • 1 capatana usturoi
  • 3 linguri bulion(suc de rosii de casa)
  • ulei
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 200 ml vin (alb)
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de legume:

Ciupercile se curata si se pun la fiert in apa rece cu sare ,dupa ce au fiert se lasa la scurs  de apa .

Ceapa se curata si se toaca marunt si se pune intr-o cratita la calit,impreuna cu capatana de usturoi tocat marunt.

Se caleste la foc mic.Intre timp taiem ardeii fidelute( daca sunt copti ,rupti cu mana) si se pun peste ceapa.Dovleceii curatati si taiati cubulete,vanata la fel si pus in cratita peste celelalte legume

Asezonam cu sare,piper,cimbru.si 3 linguri de bulion sau suc rosii (1 cescuta mica de cafea) si lasam la fiert la foc mic, acoperit cu o jumatate de cana de apa.

Din cand in cand mai trebuie sa mestecam in tocanita pentru a nu se prinde de cratita.

Cand mai scade din apa care am pus-o adaugam 200 mi de vin alb si lasam sa scada.

Este buna calda cat si rece.

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic

pe 18.04 la 22:32

Pasta de fistic

pe 18.04 la 22:01

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

Pui cu spanac și sos de ciuperci cu smântână - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 17.04 la 14:07

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmale fara carne