Tocanita de ceapa cu carne de porc

de ArianaBala in Porc, 13 Iul 2011 | 20614 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne de porc
  • 1 kg ceapa
  • 1 kg rosii
  • 4 ardei grasi
  • 1 ardei iute
  • 3 cartofi mari
  • 2-3 catei de usturoi
  • 2-3 tije de telina
  • 1 legatura de marar
  • 1-2 frunze de dafin
  • 1 lingura de pasta de ardei dulce
  • 50 ml ulei
  • 1 lingurita de zahar
  • putin cimbru
  • sare, piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de ceapa cu carne de porc:

-taiem carnea in bucatele mici si o punem la prajit in ulei alaturi de cateii de usturoi taiati feliute, aprox. 5 min.;

-dupa ce carnea se rumeneste frumos, o scoatem pe o farfurie si o tinem la cald;

-in uleiul ramas punem ceapa (taiata solzisori) la calit, la foc potrivit;

-cand aceasta devine stravezie adaugam ardeii (taiati cubulete) si morcovii (eu i-am taiat mai mari, cam ca niste degetele :) ) si mai lasam sa se caleasca impreuna 5 minute;

-dupa ce legumele s-au calit punem carnea inapoi in oala, punem putin cimbru, tijele de telina taiate marunt si adaugam apa cat sa acopere bine legumele si carnea. Lasam sa fiarba la foc mic, sub capac, aprox. 1 ora;

-a venit timpul sa adaugam si cartofii in mancarica, pe care ii taiem in bucati mari ( eu am fol. 3 cartofi mari pe care i-am taiat in sferturi);

-intre timp oparim rosiile si le curatam de pielita; Le taiem si pe ele tot in 4( sau fiecare cum isi doreste) si le adaugam in mancare dupa ce au fiert cartofii;

-condimentam cu sare, piper, adaugam frunzele de dafin si mararul tocat marunt, pasta de ardei si mai lasam sa fiarba 10-15 min;

-daca mancarea vi se pare usor acrisoara din cauza rosiilor, puteti adauga 1 lingurita de zahar;

Mancarea merge foarte bine servita cu mamaliguta!

POFTA BUNA!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de ceapa cu carne de porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

ArianaBala 1

15.07.2011, 20:55

cris

Marilisa 1

23.07.2011, 13:43

ArianaBala arata foarte bine reteta ta, voi face si eu acum. Merceleo cand spunea ''autoarea'', se referea la tine, si cred, fara rautate, pentru ca in ingrediente ai uitat sa treci morcovii cu desavarsire, dar cand ai explicat detaliat reteta ai spus de morcovi Oricum cred ca va iesi super

-Licurici- 1

17.12.2017, 17:27

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

Ciuperci umplute cu spanac și cremă de brânză - Rapide și delicioase

pe 07.11 la 12:06

Pui cu ciuperci și sos de smântână cu mărar - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 06.11 la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]