Tocanita de cartofi de post

de divainbucatarie in Mancaruri de post, 18 Apr 2011 | 6028 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 cartofi mari
  • 1 ceapa mare
  • 2 morcovi
  • 1 ardei kapia sau 1 gogosar
  • 2 catei usturoi
  • 1 ceasca sos de rosii
  • 1 ceasca vin alb
  • 1 lingurita boia dulce
  • 5-6 boabe piper
  • 1 lingurita sare
  • 5 linguri ulei
  • cateva fire de cimbrisor
  • 1 fir de rozmarin
  • cateva fire de patrunjel
  • 500 ml apa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de cartofi de post:

Pentru inceput curatam cartofii de coaja si ii taiem in cuburi mai mari. Tocam ceapa marunt si o calim impreuna cu morcovii rasi si ardeiul tocat cuburi.Dupa ce s-au calit, adaugam cartofii, cateva fire de cimbrisor si o crenguta de rozmarin si ii calim aproximativ 2 minute amestecand in tigaie pentru a se intrepatrunde aromele. Apoi, punem 450-500 ml apa, o ceasca de vin alb, boia si boabele de piper. Cartofii trebuie sa fie acoperiti de apa pentru a fierbe bine.

Lasam sa fiarba la foc mediu cam 10 minute. Adaugam sosul de rosii, sarea, cateii de usturoi taiati pe jumatate si dam la cuptor la 200°C pentru inca 20 de minute. Cand scoatem din cuptor gustam sa vedem daca mai este nevoie de sare.
Servim tocanita calda cu patrunjel verde tocat, cu o salata de ardei copti sau salata verde cu leurda.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de cartofi de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

ieri la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]