Tocanita de cartofi

de cristina1985 in Mancaruri de post, 20 Mar 2019 | 4966 vizualizari

 

"Retete de post creative"

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 1 ceapa mare
  • 1 morcov
  • 1 lg boia dulce
  • 2 foi dafin
  • ulei
  • sare
  • Optional:
  • 1 ardei rosu
Portii: 3
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de cartofi:

Ceapa se taie marunt, se caleste in putin ulei, se adauga morcovul si ardeiul (eu nu am pus) taiati, boiaua si se toarna apa.

Cartofii se curata de coaja, se spala, se taie cubulete mici (sau cum preferati, dar difera timpul de fierbere) si se pun in oala, alaturi de celelalte legume. Se presara sare si se mai pune apa, cat sa acopere cartofii si 2 foi de dafin. Se fierbe 1 ora, maxim 1 ora si 30 minute, pe ochiul mijlociu, flacara mica. In acest timp se mai poate adauga apa, daca este cazul.

Verificati daca sunt facuti. In acest caz, sosul ar trebui sa fie mai gros. Daca nu s-a ingrosat, se poate da flacara putin mai mare, fara capac (spre sfarsit).

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura cu banane și ciocolată - Deliciu pufos și aromat

ieri la 09:14

Pulpa de miel confiata 3 ore cu unt de usturoi

pe 12.05 la 20:55

Tartă cu caise

pe 12.05 la 20:45

Clătită XXL cu fulgi de ovăz

pe 12.05 la 20:32

Pâine de casă cu semințe - Rețeta ușoară, fără frământare

pe 12.05 la 09:25

TOP
utilizatori

oanapl

2060 puncte

Catalina L

1577 puncte

vasimur

1245 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de cartofi