Tocanita cu vita

de Mitinita in Vita, 29 Noi 2010 | 8374 vizualizari

 

Nimic nu se compara cu tocanita de vita!

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg carne de vita
  • 1 ceapa mare,taiata cubulete
  • 2 tulpini de telina,cu tot cu frunze,taiate
  • 3-4 catei de usturoi
  • 1 cutie de rosii
  • 6 cani de supa de vita sau apa+cub de vita
  • 1/2 cana de patrunjel,taiat marunt
  • 4 foi de dafin
  • 1 kg de cartofi,curatati si taiati cuburi mai mari
  • 1 cana de morcovi,taiati
  • sare
  • piper
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita cu vita:

Se prajeste putin carnea,pana s-a rumenit pe toate partile.Se face asta pentru a retine sucurile din carne si a o face mai frageda.Carnea se prajeste in tigaie,dar nu se suprapun bucatile,intrucat nu se vor mai praji ci se vor gati la abur. Se scoate carnea si se prajeste ceapa cu telina si apoi se adauga usturoiul.Adauga patrunjelul,foile de dafin,rosiile,carnea si supa sau apa. Se da la fiert si dupa ce a inceput sa clocoteasca,se da la foc mic. Se fierbe doua ore sau pana cand e fiarta carnea.

Se adauga morcovii si carnea si se mai fierb inca 30 de minute sau pana cand sunt fierte legumele. Se sareaza dupa gust. Daca il vrei mai gros se poate adauga amidon amestecat cu apa.Se pot adauga si mai multe legume.

Eu o fac la oala cu presiune si intr-o ora e gata tocanita!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita cu vita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

pe 18.01 la 10:02

Cartofi cu piept de pui gratinați la cuptor - Rețeta simplă și foarte gustoasă

pe 17.01 la 16:57

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ghiveci de legume cu carne de vita-“Munazaleh”