Tocanita cu carne de vita

de Dya Daniela Andrei in Vita, 1 Sep 2015 | 13455 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg pulpa de vitel
  • 3-4 cepe mari
  • 2 morcovi mari
  • un ardei gras verde/galben
  • un ardei capia/gras rosu
  • 200 ml suc de rosii
  • 300 ml supa de vita sau legume
  • sare dupa gust
  • verdeturi proaspete: marar/patrunjel
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita cu carne de vita:

Spalam carnea foarte bine, o taiem in cuburi si o punem la fiert in apa rece (pentru 30-40 de minute).

Strecuram apoi supa si clatim carnea (cu apa fierbinte) pentru a elimina resturile lasate la fiert.

Intr-o cratita, punem carnea sa se rumeneasca usor, in cateva linguri cu ulei, si, rand pe rand ceapa, ardeii si morcovul (tocate). Le calim pentru 5-10 minute.

Adaugam supa si fierbem la foc potrivit pana ce carnea este bine patrunsa.

Coloram cu suc de rosii, potrivim de gust cu sare si fierbem pana ce sosul ajunge la consistenta dorita.

Se presara verdeturile tocate marunt.

Pofta buna!

 

 

 

TIPS-URI

1

Pentru ca, in general, carnea de vita fierbe mai greu, aleg sa o dau in clocot pentru 5-10 minute, inainte de a o rumeni.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita cu carne de vita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cotlet de porc în sos roze - Simplu, rapid și plin de savoare

pe 06.12 la 10:09

Prăjitura Snickers - Rețeta delicioasă de casă

pe 06.12 la 09:12

Maioneza de casa - Reteta simpla si rapida

pe 05.12 la 14:38

Negresa de post cu nuci - Reteta simpla si gustoasa

pe 05.12 la 11:01

Tort diplomat cu pișcoturi - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 05.12 la 08:03

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]