Tocana taraneasca de pui

de Rahela Velicu in Pui, 26 Apr 2018 | 5728 vizualizari

 

Cea mai gustoasa tocana. Inspiratie de la Merisor, a devenit preferata noastra de la prima degustare :)

 

INGREDIENTE

  • carne de pui
  • 500 g ceapa
  • 500 g rosii
  • 50 ml ulei
  • supa de pui
  • 3-4 fire de usturoi/2-3 catei
  • patrunjel verde
  • sare
  • 1/2 lingurita de zahar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana taraneasca de pui:

Fierbem carnea de pui si oprim supa. Prajim apoi carnea de pui, doar cat sa o rumenim putin.

In acelasi ulei in care am rumenit carnea de pui, calim ceapa taiata julienne pentru 7-8 minute.

 Adaugam  rosiile tocate cuburi mai mari si usturoiul tocat rondele si lasam in continuare pe foc pentru inca 10 minute. Adaugam supa de pui ( 1 cana)  si lasam 15 minute la fiert.  Adaugam sare si 1/2 lingurita de zahar la final + patrunjelul tocat marunt.

Servim tocana cu mamaliguta, razuim un cub zdravan de telemea si adaugam si carne de pui.

TIPS-URI

1

Daca nu aveti supa de pui, puneti 1 cana de apa.

2

Carnea folosita a fost de la un pui de curte, dar merge si cu pui din comert.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana taraneasca de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui cu lamaie si usturoi