Tocana Ratatouille

de anca_rm in Mancaruri de legume, 6 Aug 2013 | 3637 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • o vineta
  • un dovlecel
  • o ceapa
  • usturoi
  • un ardei
  • o rosie
  • un morcov
  • ulei arahide
  • busuioc
  • oregano
  • un pahar vin alb
  • un pahar supa vegetala
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana Ratatouille:

Spalam legumele , le curatam si taiem fideluta vinetele, dovlecelul, morcovul .

Ceapa si usturoiul se taie marunt si se calesc in uleiul de arahide (se poate folosi si alt ulei ), se adauga morcovul si ardeiul si se mai calesc putin , se adauga vinetele si dovleacul si calim in continuare , punem si rosia taiata cubulete .

Adaugam paharul de vin , lasam pana se evapora si punem supa vegetala (supa de legume ) , lasam din nou sa scada .

Asezonam cu sare si piper , iar la final punem busuiocul si oregano.

Eu le-am servit cu ficatei , dar merg ca si garnitura la orice alta carne sau langa mamaliga dar e bun si asa simplu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana Ratatouille" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Panacris 1

06.08.2013, 19:02

Dar am o întrebare, vânăta, nu ai presărat-o cu un pic cu sare, lăsată cca. 10 minute apoi și apoi stoarsă de zeama amară....

anca_rm 1

06.08.2013, 21:24

Cris , nu am sarat-o,cand fac vanata pane atunci pun sare pe ea , in rest nu . Dar daca crezi ca vanata pe care o ai este amara atunci poti sa o sari . Eu am legume din gradina , proaspat culese si coapte acolo, nu in lazi prin piete.

Rocsi 1

07.08.2013, 11:52

Buna

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Ratatouille - Reteta video