Tocana de porc cu cartofi piure

de Corinuta in Porc, 6 Sep 2013 | 9775 vizualizari

 

Tot pentru omul meu drag am facut si mancarea asta, a cumparat niste carne de porc sa facem la gratar, dar cum nu a fost timp frumos in weekend, a ajuns in oala :)

 

INGREDIENTE

  • 600-700 g carne de porc(cu putina grasime)
  • 1 ceapa
  • 1 ardei kapia rosu
  • 1 rosie
  • 4-5 linguri ulei
  • 1 lingurita maghiran uscat
  • sare, piper macinat
  • Ptr piure:
  • 1,5 kg cartofi
  • 100 ml lapte cald
  • 50 ml ulei sau 50 g unt
  • sare, piper macinat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana de porc cu cartofi piure:

Se curata si se taie cuburi ceapa, ardeiul si rosia. Se pune ceapa cu ardeiul la calit in uleiul incins. Dupa 4-5 minute se adauga si carnea de porc taiata bucati, maghiranul si se mai caleste putin amestecand din cand in cand. Se adauga jumatate de litru de apa calda si se fierbe la foc mic.

Intre timp se curata cartofii, se taie cubulete si se fierb in apa cu sare. Dupa ce s-au fiert, se scurg de apa si se zdrobesc, adaugand ulei sau unt si laptele cald. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.

Cand e aproape fiarta carnita, se adauga rosia, se condimenteaza cu sare si piper, se mai fierbe cateva minute apoi se ia de pe foc.

Se serveste salata de varza, muraturi sau orice altceva va place.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

mai puteti adauga la tocana un ardei iute sau chilli, daca va place mai picanta

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de porc cu cartofi piure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura cu banane și ciocolată - Deliciu pufos și aromat

ieri la 09:14

Pulpa de miel confiata 3 ore cu unt de usturoi

pe 12.05 la 20:55

Tartă cu caise

pe 12.05 la 20:45

Clătită XXL cu fulgi de ovăz

pe 12.05 la 20:32

Pâine de casă cu semințe - Rețeta ușoară, fără frământare

pe 12.05 la 09:25

TOP
utilizatori

oanapl

2060 puncte

Catalina L

1577 puncte

vasimur

1245 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de praz, ciuperci si costita de porc afumata