Tocana de legume

de marcela1979 in Conserve, 23 Oct 2013 | 17068 vizualizari

 

Pentru iarna si in zilele de post.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg morcovi
  • 1 kg patrunjel radacina si cu frunze
  • 1 bucata telina radacina cu frunze
  • 1 kg ardei kapia rosu
  • 1 kg gogosari
  • 1 kg rosii
  • 800 gr pasta de rosii facuta in casa
  • 200 gr orez
  • 1 kg ulei
  • sare mare neiodata,piper boabe
  • 1 kg ceapa alba
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana de legume:

Legumele se spala si se curata.Morcovii,patrunjelul radacina si telina radacina se dau prin razatoarea cu ochiuri mari,ceapa,ardeii si gogosarii se toaca cubulete mici.Rosiile se oparesc ,se curata de pielita si se toaca cubulete.Intr-o cratita cu fund dublu se pune 1 l de ulei ,se adauga ceapa,ardeiul,gogosarii si se lasa sa se caleasca ,apoi se adauga zarzavatul razalit ,se lasa sa se caleasca apoi se adauga vreo 2 l de apa si se lasa sa fiarba .Cand zarzavatul este aproape fiert se adauga orezul spalat si se lasa sa mai fiarba pana se inmoaie orezul.Cand si orezul este fiert se adauga rosiile cubulete,si pasta de rosii si se lasa sa fiarba in continuare.Se pune sare dupa gust si niste piper boabe.Verdeata se toaca marunt si se adauga in oala.Se mai lasa sa dea cateva clocote .Se pune tocana in borcane sterilizate si curate ,se capseaza si se da la dust in abur vreo 40 de minute .Se lasa sa se raceasca acolo dupa care se scot,se sterg si se eticheteaza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocana de dovlecei