Tocana de iarna

de Sim0na in Conserve, 18 Sep 2012 | 6654 vizualizari

 

Din categoria: ce a mai gatit mama :)) Binenteles cu ajutorul meu, ca doar na.. cineva trebuie sa curete si sa toate legumele :P
Am reusit sa fac doar cateva poze cu telefonul... nu foarte reusite din pacate

 

INGREDIENTE

  • 3 kg gogosari
  • 1 kg ceapa alba
  • 0,5 kg morcov
  • 400 g pasta de tomate
  • 500 ml ulei floarea soarelui
  • 200 g orez
  • 2 linguri zahar
  • sare dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana de iarna:

Legumele se spala si se toaca in bucati potrivite. Orezul se fierbe pe jumatate.

Legumele tocate se pun la calit in ulei. Cand si-au schimbat putin culoarea se adauga si orezul, iar cand sunt aproape gata se pune pasta de tomate. Se fierbe cat este necesar (aici ne-am dat la vorba si.. nu mai stiu cat).

Cand tocana este gata, se pune in borcane care se sigileaza, apoi se pun intr-o tava la cuptor. Se lasa sa "fiarba" 10 minute, la foc mic. Noi le-am lasat pana a doua zi in cuptorul inchis, sa se raceasca treptat, apoi.. le-am depozitat fiecare pe unde a putut.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de iarna" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

RuxyRux 1

19.09.2012, 21:16

Mmmm cat de bine arata!

mamaieelena 1

19.09.2012, 21:38

arata bine

cocineraviajera 1

19.09.2012, 22:26

Mmmm, ce culoare apetisanta are!Good

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic

pe 18.04 la 22:32

Pasta de fistic

pe 18.04 la 22:01

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

Pui cu spanac și sos de ciuperci cu smântână - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 17.04 la 14:07

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Zacusca de ardei