Tocană de dovleac

de elucubratiiculinare in Mancaruri de post, 4 Dec 2014 | 6037 vizualizari

 

O rețetă pentru zilele în care nu vrem sau nu avem voie carne ;)

 

INGREDIENTE

  • 1 kg dovleac
  • 1 morcov
  • 1 cartof
  • 1 cartof dulce
  • 1 ceapă
  • 3-4 căței de usturoi
  • 1 cm rădăcină ghimbir
  • 1 linguriță curry
  • 1/4 linguriță scorțișoară măcinată
  • sare
  • piper negru
  • 500 ml apă
  • 3-4 linguri ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocană de dovleac:

Pregătim legumele. Curățăm, spălăm și tăiam cubulețe toate legumele. Călim ceapa și usturoiul tocate mărunt. Adăugăm ghimbirul curățat de coajă și dat pe răzătoare, praful de curry și scorțișoara măcinată. Amestecăm bine și gătim pentru 1 minut.

Adăugăm legumele cubulețe și acoperim cu apă. Condimentăm cu sare și piper. Aducem la fierbere apoi dăm la cuptor pentru 45-50 minute la foc mare (200 grade C).

La servire se mai poate adăuga piper negru proaspăt măcinat. În cazul în care preferați mâncarea iute, adăugați un ardei iute tocat mărunt înainte de a da mâncarea la cuptor.  

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocană de dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Ardei umpluti cu salata de vinete