Tocana de ardei copti

de dakris in Mancaruri de post, 8 Iul 2012 | 8673 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8-10 ardei
  • 1 kg rosii
  • 1 morcov
  • 5 cepe medii
  • patrunjel
  • ulei
  • sare, piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana de ardei copti:

Ardeii proaspeti se spala si se aseaza in tava in cuptorul preincalzit. Se intorc pentru a se coace pe toate partile, apoi se aseaza intr-o cratita, se presara sare si se acopera cu un capac. Dupa ce s-au racorit, se curata de coaja, se rup fasii de cca 1 cm indepartandu-se semintele.

Rosiile spalate se pun intr-o cratita varsandu-se peste ele apa fiarta. Se mentin 1-2 min, apoi se scot si se decojesc. Se taie cubulete.

Ceapa se toaca dupa preferinta, morvovul se rade prin ochiurile mici ale razatorii si se inabuse impreuna intr-o cratita cu cca 100 ml ulei si 1 cana apa. Cand ceapa s-a inmuiat se adauga cuburile de rosii, se acopera cratita cu un capac si se lasa sa fiarba. Dupa ce au fiert si rosiile se adauga fasiile de ardei si se mai lasa sa fiarba 10 min. Se condimenteaza dupa gust. La final se adauga patrunjelul tocat.

TIPS-URI

1

Se poate adauga si carne de pui.

2

Ardeii se pot pune si intregi, cu tot cu codita, fara a se mai rupe fasii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de ardei copti" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

COMENTARII (10)

Sim0na 1

08.07.2012, 17:17

O bunatate!!!

MotanLaOale 1

08.07.2012, 19:54

MIUTA 1

08.07.2012, 23:33

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Varza calita cu soia