Toba de porc

de Andra_Constantinescu in Mezel de casa, 21 Dec 2015 | 10673 vizualizari

 

Pentru toti iubitorii de mezeluri de casa: va invit sa salivati :D

 

INGREDIENTE

  • o jumatate de capatana de porc cu masa de 3,3 kg (carne grasa, carne slaba, ureche, falca);
  • apa;
  • sare;
  • piper negru macinat;
  • un mat gros de porc.
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Toba de porc:

Se elimina grasimea de pe capatana, apoi aceasta din urma se spala, se taie in 2-3 bucati mari si se fierbe in apa cu sare intr-o oala sub presiune, circa o ora sau pana cand carnea cade de pe oase.

Daca folositi oala sub presiune, dupa timpul de fierbere, oala se ia de pe foc si se asteapta circa 20 de minute pentru a se racori. Se apasa pe butonul de depresurizare si daca nu mai iese abur, atunci se poate deschide capacul oalei in siguranta.

Se scoate capatana pe o tava, apoi se elimina oasele, ochiul, gingiile si dintii, iar carnea ramasa se taie fasii. Se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust, si se amesteca.

Se verifica matul, sufland pe el, ca nu cumva sa fie spart. Se umple cu carnea (lejer, pentru a nu se sparge), apoi se leaga cu ata la ambele capete.

Toba se pune la fiert, la foc mic, in apa cu sare, circa 30-40 de minute, si se inteapa din cand in cand cu un ac pentru a nu se sparge matul. Dupa ce s-a fiert, se scoate din apa si se lasa la uscat, presata intre doua tocatoare, cu o greutate deasupra. Se serveste a doua zi.

 

TIPS-URI

1

Optional, in apa in care fierbeti carnea, se pot pune 1-2 foi de dafin.

2

Daca va place, puteti pune si usturoi pisat in carne.

Daca ti-a placut reteta noastra "Toba de porc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

ieri la 17:21

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

ieri la 11:30

Tiramisu cu căpșuni - Desertul delicios și parfumat

pe 19.06 la 08:04

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

pe 18.06 la 19:27

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pate de ficat cu carne