Toba de casa pentru Craciun

de Bunica in Mezel de casa, 15 Noi 2009 | 129272 vizualizari

 

S-a racit timpul si ne putem permite putina grasime...ca sa nu mai spun ca se apropie si Craciunul.

 

INGREDIENTE

  • Organe de porc:
  • 1 limba
  • 2 rinichi
  • 1 inima
  • 1 ciolan crud
  • 1 stomac de porc sau mate groase
  •  sare , piper, cimbru, foaie de dafin
  • 2 catei de usturoi
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Toba de casa pentru Craciun:

Rinichii se taie longitudinal si se pun in apa cu otet timp de 1 ora.

Se spala organele si se pun la fiert. In apa se pune; sare, foaie de dafin, piper boabe (cateva). In timpul fiertului se indeparteaza spuma. Cand totul este fiert se lasa sa se raceasca putin, apoi se taie in cuburi mici, ciolanul se desoseaza ,se sareaza, pipereaza dupa gust , se adauga cimbru si usturoiul pisat. Se amesteca totul bine , punandu-se si putin din zeama in care au fiert.

Se umple stomacul de porc sau matele groase, se leaga la capete sau se coase si se pun la fiert. In apa se pun : boabe de piper, sare,doaie de dafin.

Se fierbe timp de15-20 de minute. Se scoate din vas, se lasa sa se raceasca putin .Cand este inca putin calda se pune intre doua funduri de lemn, iar deasupra se pune o greutate , pentru a se presa.

TIPS-URI

1

Inainte de a le pune la fiert si in timpul fiertului se inteapa cu o andrea pentru a nu plesni.

2

Eu o pun in matele groase pentru ca se taie mai bine.

3

Cand se face cantitate mare se pun si urechi de porc, gusa de la capatana (dar iese mai grasa)

Daca ti-a placut reteta noastra "Toba de casa pentru Craciun" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de morcovi cu iaurt - Gust și prospețime într-o rețetă super rapidă

pe 28.06 la 11:32

Cremă picantă de brânză - Aperitivul rapid și gustos

pe 28.06 la 10:58

Spaghete cu roșii și zucchini - Savuroase și rapide

pe 27.06 la 09:51

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Carnati macelaresti de Burdujeni