Toast franţuzesc cu fructe

de articook in Dulciuri, 14 Iun 2010 | 6419 vizualizari

 

Deliciosul toast frantuzesc, se poate servi dimineata la micul dejun, sau chiar ca si desert. Este simplu de preparat, ai nevoie de fructe, paine buna si oua.

 

INGREDIENTE

  • 2 felii mari de paine, taiate in jumatate
  • 1 ou
  • 3 linguri de zahar
  • 1 banana
  • afine, sau gem de afine
  • un cubulet de unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Toast franţuzesc cu fructe:

Se bate oul dupa care adaugam zaharul. Prin aceasta compozitie trecem cele 4 felii de paine, intorcandu-le pe ambele parti. Scurgem surplusul de ou si apoi le asezam pe o farfurie.

Banana o feliem, si folosim parti egale ca sa umplem feliile de sandwich. Dupa ce asezam feliutele de banane pe paine lipim cele doua felii de paine si apasam pentru ca fructele sa intre bine in paine. Daca vrei sa folosesti alte fructe, poti sa pisezi banana si sa o amesteci cu celalalt fruct folosit, astfel banana va tine fructele la un loc.

Punem bucatica de unt intr-o tigaie de teflon, incalzita, si dupa ce s-a topit untul, asezam sandwich-urile in tigaie. Le lasam pana cand incep sa se prajeasca si capata o culoare aurie. Cand sunt gata, le punem pe farfurii iar deasupra, se pun afinele sau gemul de afine si o lingura de smantana buna {poti folosi si inghetata sau iaurt, in loc de smantana}

Gasesti mai multe retete pe blogul meu personal: http://foodandproducts-ro.blogspot.com/p/x.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Toast franţuzesc cu fructe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu afine