Tiramisu reţetă cu frisca

de Oana in Torturi, 20 Aug 2011 | 8837 vizualizari

 

Tiramisu reţetă cu frisca

 

INGREDIENTE

  • Crema:
  • 6 galbenusuri
  • 6 linguri cu varf cu zahar pudra
  • 2 cutii mascarpone- 500 g
  • 400 ml frisca lichida
  • 2 linguri lichior-crema tiramisu sau crema de whisky
  • Pt. insiropat:
  • 400 ml cafea cu zahar
  • 4 linguri lichior-crema
  • Un pachet mare de piscoturi 
  • cacao pentru decor
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reţetă cu frisca:

Tiramisu reţetă cu frisca

Se prepara cafeaua cu zahar si se lasa la racit. Se adauga apoi lichiorul-crema.

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pudra, adaugand pe rand cate o lingura si mixand mereu pana se topeste zaharul. Cand crema si-a triplat volumul si s-a albit se adauga crema mascarpone rece, din frigider si se mixeaza la viteza mica. Se adauga lichiorul-crema si apoi frisca batuta separat.

Se insiropeaza piscoturile in cafea si se aseaza intr-o tava de tort, la baza si pe margini, se pune apoi un strat de crema, altul de piscoturi insiropate si tot asa pana se termina crema si piscoturile, ultimul strat fiind de crema.

Se pune la frigider cateva ore, apoi se presara cu cacao.

 

TIPS-URI

1

Cafeaua pentru insiropat se poate prepara fara cofeina, daca mananca si copiii sau se poate face un amestec de apa cu nesquik. Eu am folosit cafea decofeinizata.

2

Crema de galbenusuri cu zahar se poate mixa la bain-marie, fara sa fiarba! se lasa apoi la racit in frigider si apoi se incorporeaza restul ingredientelor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă cu frisca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu frisca si capsuni