Tiramisu reţetă cu blat

de Dana Cristea - pusikmea in Torturi, 10 Mar 2011 | 6319 vizualizari

 

am facut acest tort pentru un prieten de-al nostru care ieri si-a sarbatorit ziua de nastere, a fost delicios...n-am poza cu sectiunea, chiar daca am fost si eu acolo, mi-a fost rusine sa ma apuc de pozat de fata cu toata lumea :)):)) reteta o am de la sora mea, iar ea de la cineva care lucreaza la un renumit restaurant in rm valcea.

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • 3 oua
  • 3 linguri de zahar
  • 6 linduri de faina
  • 3 linguri de ulei
  • 6 linguri de apa
  • un praf de sare
  • un praf de copt
  • pentru crema tiramisu:
  • 4 oua
  • 7 linguri de zahar
  • 400 g smantana
  • 2 plicuri de spuma pentru frisca
  • pentru sirop:
  • 250 ml apa
  • 1 lingura de cafea
  • 2 linguri zahar
  • 2 esente rom
  • pentru glazura:
  • o ciocolata cu lapte
  • 100 g margarina/unt
  • 100 ml apa
  • o lingura cacao
  • o lingura zahar
  • 1 plic gelatina
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reţetă cu blat:

Tiramisu reţetă cu blat

Pregatim blatul separand albusurile de galbenusuri, batem albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam apoi zaharul, galbenusurile, apa, uleiul, faina si praful de copt. Tapetam o forma de copt cu faina si punem compozitia rezultata in ea, dam la cuptorul preincalzit cca. 15 minute.

Pregatim siropul:

Punem toate ingredientele intr-un ibric, lasam sa dea un clocot si dam la racit.

Pregatim crema:

Separam albusurile de galbenusuri. Mixam galbenusurile cu zaharul, apoi adaugam smantana si omogenizam bine compozitia.
Separat mixam albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam praful de frisca, omogenizam compozitia. Amestecam ambele compozitii si dam 10 minute la rece. Dupa ce s-a racit blatul il taiem in 2, il insiropam si punem crema, blat, crema.

Pregatim glazura:

Punem ciocolata rupta bucatele intr-un ibric impreuna cu apa, cacaoa, zaharul si margarina/unt si lasam pana se omogenizeaza compozitia.

Separat pregatim gelatina conform instructiunilor de pe pachet.

Dupa ce s-a racit glazura turnam in fir subtire gelatina si amestecam bine.

Dam 5-10 minute la rece.

Imbracam tortul cu aceasta glazura si ornam cu trandairi din fondant si bomboane de ciocolata.

 

P.S Glazura am facut-o la nimereala, am vrut initial sa fac glazura oglinda, dar n-am avut frisca, asa ca am improvizat si a iesit o super glazura, cei de la masa au crezut ca e serbet :)):))

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă cu blat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Tiramisu reţetă originală