Am incercat sa fac o reteta care sa fie de sezon,a iesit buna si aromata,in ton cu anotimpul.E usor de preparat.
Tiramisu reţetă adaptata
Se pun prunele intr-o oala la foc mic acoperita cu capac, adaugam tuica,se lasa 15 minute pe foc,apoi se dau prin blender obtinem o pasta mai subtire,daca pasta este groasa adaugam jumatate de cana de apa plata.Lasam la racitit.
Intre timp pregatim crema,batem albusurile spuma dupa care adaugam si galbenusurile,apoi mascarponele,pana la omogenizare.
Cand pasta de prune s-a racit incepem sa montam tiramisu,primul strat va fi cel de pasta ,apoi urmat de piscoturi trecute prin pasta,apoi repetam, ultimul strat fiind cel cu crema de mascarpone. Dam la rece pana a doua zi.Ornam cu fructe de sezon.
Pofta buna!
1
Tuica de prune adaugata in pasta intensifica aroma prunelor.
2
La crema se poate adauga un pliculet de zahar vanilat,eu am preferat fara ,tocmai pentru a pastra aroma prunelor :)