Telina a la grec - reteta de post

de elucubratiiculinare in Mancaruri de post, 12 Mar 2018 | 7570 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 700 g telina
  • 100 ml ulei
  • 3 buc ceapa
  • 1 lingura faina
  • 150 g mazare
  • 150 g masline negre
  • 2 legaturi marar
  • zeama de lamaie
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Telina a la grec - reteta de post:

Telina se curata de coaja si se taie felii subtiri. Feliile de telina se prajesc pe rand in ulei incins.

In uleiul ramas calim ceapa taiata fideluta. Cand ceapa incepe sa se rumeneasca, adaugam faina si stingem cu apa. Adaugam telina, mazarea fiarta, maslinele oparite. Adaugam apa cat sa acopere toate legumele. Lasam sa fiarba acoperit pentru ~30 minute. Condimentam cu sare si piper. Se acreste cu putina zeama de lamaie si dupa ce stingem focul adaugam mararul tocat marunt.

 Servim rece, ornand cu marar verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Telina a la grec - reteta de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Hummus