Tascute cu branza sarata

de Pasiune pentru bucatarie in Aperitive / Garnituri, 14 Mai 2011 | 6221 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 450 g faina
  • 4 albusuri
  • 100 ml apa calduta
  • 7 g drojdie uscata
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingura zahar
  •  Umplutura:
  • 200 g branza rasa
  • 1 ou
  • Patrunje/marar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tascute cu branza sarata:

Umplutura:

Branza se rade si se amesteca cu un ou si cu patrunjelul/mararul tocat.

Aluat:

Intr-un castron se amesteca faina,cu zaharul,drojdia si sarea. In mijloc se face o adancitura in care se toarna apa calda,uleiul si albusurile batute putin cu un praf de sare. Se amesteca cu o lingura pana se incorporeaza toata faina. Bila de aluat se pune pe o masa infainata si se framanta pana obtinem un aluat neted.

Aluatul se pune in castron,se acopera cu un servet de bucatarie si se lasa la dospit 45 minute,la loc cal. Dupa ce si-a dublat volumul se rastoarna pe masa infainata si se intinde intr-un dreptunghi cu inaltimea de aprox 1 cm. Se decupeaza cerculete,pe o parte se pune umplutura si se aopera cu cealalta parte.

Tascutele se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se acopera si se tin intr-un loc cald 15 minute,apoi se un cu galbenus de ou.

Se coc in cuptorul preincalzit pentru 25-30 minute la temperatura medie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tascute cu branza sarata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert Diplomat, la cupă - Ușor, delicios și savuros

de RODIMUR 8

ieri la 16:30

Prăjitură cu iaurt și căpșuni - Simplă, pufoasă și aromată

ieri la 11:07

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv tarta cu branzeturi, legume si oua de prepelita